Vertrouwenscontactpersoon

Vivian Barten-Bruin

Vertrouwenscontactpersoon; wat is dat?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging om preventieve maatregelen te nemen. 
 
De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar u de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kan u informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of u doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het vertrouwenspunt sport  van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpt zij je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. 

Binnen onze vereniging is Vivian Barten-Bruin onze vertrouwenscontactpersoon.

Mijn naam is Vivian Barten-Bruin, 36 jaar en ik woon met mijn man en 2 kinderen op een boerderij nabij Wieringerwerf.
Graag stel ik mij aan jullie voor als vertrouwencontactpersoon van Advendo. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat alle leden zich veilig voelen binnen de vereniging en zo met veel plezier komen sporten!

Ik ben er voor jou als je te maken hebt met grensoverschrijdend of ongewenst gedrag en hier met iemand over wilt praten. Het kan zijn dat je het spannend vindt om iets te melden. Weet dan dat jouw verhaal vertrouwelijk is bij mij en dat ik heel zorgvuldig omga met jouw melding. Kom vooral laagdrempelig naar me toe, of stuur me een mail (je
krijgt dan snel een reactie).

 Ik zal als vertrouwenscontactpersoon:
 • met zorg en aandacht naar jouw verhaal luisteren
 • samen met jou kijken naar te nemen stappen om je te helpen;
 • beoordelen of jouw vraag op te lossen is binnen de vereniging, of dat het verstandig is om er andere deskundigen bij te betrekken. Je wordt dan doorverwezen.
 • samen met jou een notitie maken voor het bestuur. Jij bepaalt wat hierin komt te staan (dit kan ook anoniem).